KYK borçlarının silinmesine yönelik her türlü önergeyi reddeden AKP-MHP ittifakı çözümü geleciksizleştirdiği gençlerin borçlarını yapılandırmak ile buldu. Şirketlerin, futbol kulüplerinin borçlarını bir çırpıda silen iktidar gençlere yapılandırmayı müjde olarak yutturmaya çalışmaktadır. Dün meclisten geçen bu karar ekonomik krizin gençlerin üstündeki yükünü hafifletmez sadece bu yükün ertelenmesine ve derinleşmesine yarar.

Türkiye’de 5 milyondan fazla genç devlete olan üniversite öğrenim kredisi borçlarını ödeyemez durumda, 300 bin genç ise öğrenim kredisi borcu nedeniyle yasal takip ve haciz baskısı altında yaşıyor. Genç işsizlik oranının %27 gibi rekor seviyede olduğu bugünlerde gençlerin borç kıskacında yaşaması iktidarın suçudur.

Türkiye’de gençler işsizlik, geleceksizlik ve borç sarmalı içerisindedirler. İktidar kredilerin bursa çevrilmesi isteyen öğrencileri beleşçilikle suçlarken yandaşlarına milyonlar aktarmaktadır. Bizler biliyoruz ki ekonomik krizin derinleştiği bu günlerde almak zorunda kalınan bu kredi öğrencilerin öğrenim hayatına devam etmesini sağlamıyor, öğrenciler yaşamını sürdürebilmek için sömürü çarkları arasında çalışmak zorunda kalıyor.
Bu sebeplerden dolayı bizler AKP- MHP ittifakının geleceksizleştirdiği gençler olarak bu kararı tanımıyoruz. Bizler geleceksizleştirdiğiniz gençler olarak taleplerimizi tekrarlıyoruz;

  1. KYK Borçları şartsız olarak silinsin.
  2. Kredilerin tamamı bursa çevrilsin.
  3. Burs miktarları öğrencilerin insanca yaşayabileceği düzeye çıkarılsın.