2017 yılında ODTÜ kayyumu Verşan Kök ile dönemin AKP’li belediye başkanı Melih Gökçek arasında yapılan anlaşma ile Bilkent yol projesi kapsamında öğrenci korkusuyla bir gecede koca bir orman katledilmişti. Bu yol projesi dava edilmiş ve dava yürütmeyi durdurma ile sonuçlanmıştı.

O dönem herhangi bir açıklama yapmayan Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz gün bu suskunluğunun sebebini anlatmış oldu. Mansur Yavaş başkanlığındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek’in başlattığı doğa katliamını bitirmek için işe koyulmuş, Bilkent yol projesini yeniden ihaleye açmıştır.

Yürütmeyi durdurma alan bu projeyi ihaleye çıkarmak hukuksuzdur ve Mansur Yavaş’a Kavaklık Direnişi’ni hatırlatarak bu hukuksuzluk karşısında tüm gücümüzle duracağımızı belirtiyoruz.

ODTÜ arazisinde yapılacak herhangi bir projenin ODTÜ bileşenlerine sorulmadan yapılmasını da, belediyenin muhalif kimliğe gizlendiği iktidar uygulamalarını da tanımıyoruz!

Bizler ODTÜ’lü Ankara’nın sakinleri olarak kent ve doğa facialarıyla dolu 23 yıl boyunca bir Melih Gökçek dönemi yaşadık ve bu kentte bir Melih Gökçek daha istemiyoruz!

İhaleye açılan alan bir yol değil katledilen ODTÜ ormanıdır ve bu orman için Kavaklık’ta olduğu gibi direnmeye hazırız!

ODTÜ Öğrenci İnisiyatifi