Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör Melih Bulu’nun ardından çeşitli eylemlerle üniversitelerini savunan arkadaşlarımız en son yaptıkları sergiyle yine iktidarın hedefi haline geldiler. Sergilenen sanat eserleri üzerinden Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü’nün (BİSAK), kayyum Melih Bulu’nun ve yandaş medyanın hedef göstermesi sonucu, darp edilerek gözaltına alınan dört arkadaşımızdan ikisi tutuklandı, ikisi de ev hapsi verilerek serbest bırakıldı. Savcılığın gözaltı kararı yokken hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımıza verilen bu cezalar da hukuki değil siyasi kararlardır. Üniversiteyi savunmak suç değildir, arkadaşlarımızı serbest bırakın!

4 Ocak’ta Boğaziçi’nde başlayan direniş diğer üniversitelere de yayılmış, öğrenciler her yerden “kayyuma hayır” demişti. AKP/Saray iktidarı da çeşitli saldırılarla direnişi kriminalize etme çabasına girmişti. Son yaşadığımız saldırılarda bunun bir sonucudur. LGBTİ+fobik söylemlerle üniversitelerimizdeki çok renkli yaşama polis, faşist ve yargı eliyle yapılan saldırıların amacı “kayyuma hayır” diyen öğrenci dayanışmasını dağıtmaktır. İktidarın üniversitedeki faşist gruplarıyla başlattığı bu saldırılara ve hedef göstermelere kayyum rektör Melih Bulu, Süleyman Soylu, İstanbul Valiliği, Diyanet İşleri ve yandaş medya da dahil olmuştur. Devlet eliyle LGBTİ+lara yöneltilen bu saldırılar nefret suçudur! Üniversitelerimizde bu söylemlere geçit vermeyeceğiz!

Gözaltıların ardından rektörlüğün de soruşturma başlatması sarayın kayyum rektör politikasıyla yaratmak istediği üniversiteyi bir kez daha bizlere göstermiştir. İdeolojik hegemonyasını üniversiteler aracılığı ile yaratmaya çalışan AKP/Saray iktidarı öğrenci gençliğin direnişini baskı ile dağıtabileceğini sanmaktadır. Ama yanılıyorlar, kayyum rektörleri, polisi ve tüm öğrenci düşmanlarını üniversitelerimizden atıncaya kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Tüm saldırılarınıza rağmen gençlik size diz çökmeyecek.

YÖK, polis, medya; bu abluka dağıtılacak!

Kayyum gidecek biz kalacağız!

Öğrenci İnisiyatifi Merkez Koordinasyonu