Ülkemizde kadınlara, gençlere ve bir bütün olarak tüm muhaliflere uygulanan polis şiddeti son dönemde “sokağa çıkma yasağı” bahanesiyle artık gündelik hayatını yaşayan, kapısının önünde oturan, bahçede oynayan çocuklara, hava almaya çıkanlara fütursuzca yöneltildi. Polis şiddeti, iktidarın göz yumması ve teşviğinin ürünüdür. Halkı şiddete alıştırma, baskıyla sindirme politikasının bir parçasıdır.

Bugün polis şiddetini protesto etmek için “Normaliniz Polis Şiddeti” diyerek Kadıköy’de toplanan arkadaşlarımıza polisler saldırdı ve birçok arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı. AKP-Saray iktidarı ABD’de yaşanan polis şiddetini kınarken dün de bugün de kolluk güçleri ile halka, gençlere, işçilere, kadınlara, LGBTİ+’lara saldırmaya devam ediyor. Polis şiddetini kınamak için toplanan arkadaşlarımıza polisin saldırması bu durumun özetidir.
AKP/Saray’ı gençlik korkusu sarmış durumdadır. Gençliği yıldırmak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan iktidar şunu bilsin ki; gençlik size biat etmeyecektir!

Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!

Kampüslerimizden sokaklara, polisin şiddeti, tacizi ve işkencesine karşı mücadelemiz her zaman sürecek!